Campanie socială pentru prevenirea abandonului școlar. Demersul este inițiat de Voluntarii Paraclisului CMN

 

voluntari-catedrala-neamului-cmn-11.jpg

Echipa de voluntari de la Paraclisul Catedralei Naționale, coordonată de părintele Arhim. Ciprian Grădinaru, a inițiat o campanie dedicată sprijinirii copiilor care provin din familii cu o situație materială fragilă. Prin intermediul acestui demers se dorește împiedicarea abandonului școlar.

Acțiunea filantropică a debutat în județul Ilfov unde elevii Școlii Gimnaziale Nuci și cei ai Şcolii Primare Merii Petchii au primit ghiozdane echipate cu rechizite. Pe toată durata acțiunii sociale, voluntarii au fost însoţiţi de părintele Ştefan Dan Marian, preot paroh la Parohia Sudiţi.

În urma campaniei, cadre didactice ale unităților de învățământ, precum și părintele paroh au transmis următoarele gânduri:

Astăzi, am primit vizita voluntarilor Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului care au adus rechizite pentru copiii cu risc de abandon şcolar. Bucuria a fost mare, ajutorul este necesar. Avem speranţa că vom parcurge cu bine anul şcolar care a început. Mulţumim pe această cale Patriarhiei Române şi voluntarilor, a declarat profesorul Florentina Ionică.

Acţiunea de astăzi este un răspuns la îndemnul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel de a ajuta pe cei aflați în nevoi. Mulțumim părintelui Arhimandrit Ciprian Grădinaru pentru grija pe care o poartă oamenilor din parohia noastră, a spus părintele Ştefan Dan Marian.

Acțiunile de voluntariat vor continua miercuri, 13 septembrie 2017, cu o nouă ediție a Campaniei Prevenţie şi Educaţie pentru Sănătate. Aceasta va avea loc la Penitenciarul Focşani, iar beneficiarii vor fi persoanele aflate în detenţie.

Evenimentul de la Penitenciarul Focşani va cuprinde si un program artistic cu următorii invitați:

  • Voineag Tudoriţă, (artist muzică populară);
  • Gelase Nicoleta, (artist muzica populară);
  • Lungan Delia, (artist plastic);
  • Iordache Andrei Nicolae (actor);
  • Silvia Ciobanu, profesor universitar în cadrul Universităţii Hyperion;
  • Mihaela Triboi, regizor şi profesor universitar în cadrul Universităţii Hyperion.

Coordonatorul echipei de voluntari, Dănuţ Prună, a precizat faptul că în cadrul acestei ediții vor fi oferite următoarele produse: echipamente sportive, mingii de fotbal, mingii de baschet, palete şi mingii de tenis de masă.

Bunurile vor fi acordate de Carrefour România şi Fănel Băluţă, care sprijină acţiunile voluntarilor Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului.

                                                                www.basilica.ro

facebook  google-plus youtube1   Copyright © 2019 Parohia Suditi

Politica de utilizare a site-ului | Politica de cookies | Informatii GDPR